Stadium tulp is weer vroeger

Tulpen zijn tien dagen vroeger in stadium G dan gebruikelijk, meldt Delphy Bloembollen in Hillegom.

Stadium+tulp+is+weer+vroeger
© Denise van der Boom

Delphy Bloembollen heeft aan de hand van de bodemtemperaturen van afgelopen voorjaar en het rooitijdstip een gemiddelde stadiumdatum bepaald voor de in Nederland geteelde tulpen. 'De temperatuursom van dit jaar staat op plaats vijf van de warme jaren van afgelopen 46 jaar', meldt het bedrijf. Delphy begon 46 jaar geleden met het bijhouden van de metingen.

'We verwachten dat de tulpen ongeveer tien dagen vroeger in stadium G zijn dan het langjarig gemiddelde. Op basis van deze voorspelling is het stadium G ongeveer vijf dagen vroeger dan afgelopen jaar (2017). Afgelopen jaar was ook al een vroeg jaar', stelt een woordvoerder van Delphy Bloembollen.

Stadiumonderzoek

Om de bollen tijdig te kunnen prepareren, is stadiumonderzoek nodig. Delphy onderzoekt het stadium van zowel tulpen als hyacinten. Om een goed beeld van het stadium te krijgen worden minimaal vijf bollen per monster bekeken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer