Onvrede+onder+boeren+over+natuur+Dronten
Nieuws
© Studio Kastermans

Onvrede onder boeren over natuur Dronten

Een groep bewoners en jonge boeren met grond in het plangebied voor de nieuwe natuurzone in Dronten-oost, heeft bij de gemeenteraad aan de bel getrokken over de procedure die wordt gevolgd. Zij voelen zich onvoldoende gehoord.

Provincie Flevoland wil 70 hectare in het gebied omvormen tot natuur. Een paar maanden terug kondigde Flevoland aan 6,5 miljoen euro in het project te steken, waarbij natuur, landbouw en recreatie moeten samengaan. Dat zou onder meer via kavelruil kunnen. Gemeente, Staatsbosbeheer en provincie willen daar op korte termijn een intentieverklaring over tekenen.

De auteurs van de brandbrief, die niet met naam genoemd willen worden, zeggen dat ze in het begin enthousiast met de plannen aan de slag zijn gegaan en in oktober 2016 hun visie hebben gepresenteerd. Tot hun ergernis is met die ideeën niets gedaan, stellen ze vast. Een reden daarvoor hebben ze nooit gekregen.

Uitgangspunt

Volgens de briefschrijvers voldoet de huidige procedure zo niet aan het uitgangspunt van een open planproces. 'Het is onduidelijk op welke basis er nu keuzes worden gemaakt.' Ze wijzen erop dat dit niet bevorderlijk is voor het draagvlak en vragen zich af of het nu wel komt tot structuurverbetering. De brief komt op 27 september aan de orde in de gemeenteraad.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer