Glastuinders verkopen kavel en kassen aan ontwikkelingsbedrijf

Vier glastuinders in Monster hebben hun kavels en kassen verkocht aan Ontwikkelingsbedrijf HOT (Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouw). In juli vond de aktepassering bij de notaris plaats.

Glastuinders+verkopen+kavel+en+kassen+aan+ontwikkelingsbedrijf
© Koen van WIjk

Dat heeft het Ontwikkelingsbedrijf vandaag bekend gemaakt. De vier locaties aan de Waellandweg-Boomaweg worden nu door Ontwikkelingsbedrijf HOT omgevormd tot een bouwklare kavel van tien hectare. Daarnaast regelt het bedrijf alle benodigde vergunningen voor deze fysieke herstructurering.

Het is een van de stappen, waarbij het Ontwikkelingsbedrijf HOT de herstructurering in praktijk heeft gebracht in de twee jaar dat de organisatie bestaat. Daarin bleek dat herontwikkelingstrajecten complexer en tijdrovender zijn dan vooraf is ingeschat, laat de organisatie weten.

Uitkomst

De verkopende tuinders zien veel meerwaarde in het Ontwikkelingsbedrijf HOT. Ton Olsthoorn: 'Dit was een uitkomst. Verkoop van de afzonderlijke kavels zou in deze tijd heel lastig worden. Ze zijn allemaal te klein voor tuinders die nieuw willen bouwen.'

'Er zijn maar weinig kopers die er trek in hebben om deze gronden zelf te gaan herontwikkelen tot een nieuwe locatie. Een auto in onderdelen verkoopt ook niet.'

Meteen

Zijn collega Lex van Zijl: 'Het samenvoegen van kavels zou ons als verkopende partijen nooit voor elkaar kunnen boksen. Daarbij kan de toekomstige koper straks meteen aan de slag. Ontwikkelingsbedrijf HOT ontzorgt zowel koper als verkoper.'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer