Louis+Bolk+Instituut+content+met+plan+kringlooplandbouw
Nieuws
© Eigen Foto

Louis Bolk Instituut content met plan kringlooplandbouw

De landbouwvisie van landbouwminister Carola Schouten valt in goede aarde bij het Louis Bolk Instituut.

'De omslag naar een kringlooplandbouw sluit aan bij de kennis die ons instituut al veertig jaar genereert', zegt directeur-bestuurder Jan Willem Erisman. 'Maar punt van zorg is dat de focus op de wereldmarkt, naast een landbouw in balans met natuur en landschap, niet vol te houden is. Ook aandacht voor voedsel in relatie tot gezondheid ontbreekt.'

Het Louis Bolk Instituut is het afgelopen jaar omgevormd tot een netwerkorganisatie met meer ruimte voor onderzoek en de missie om met een adaptieve benadering weerbare gezonde mensen, natuur en ecosystemen creëren, aldus Erisman.

Samen met boeren

Voor een succesvolle omslag naar een kringlooplandbouw is samenwerking met boeren noodzaak, zegt Erisman: 'Met bijvoorbeeld deelname aan nieuwe projecten rond thema's als bodem, landgebruik en klimaat zetten we de rijke historie aan praktische landbouwkennis in voor de huidige maatschappelijke uitdagingen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer