Kamer+houdt+speciaal+debat+over+droogte
Nieuws
© William Hoogteyling

Kamer houdt speciaal debat over droogte

De Tweede Kamer houdt binnenkort een speciaal debat over de vraag of Nederland goed is voorbereid op klimaatverandering. Aanleiding is de afgelopen extreem droge en warme zomer.

Het debat is aangevraagd door Matthijs Sienot (D66) die constateert dat Nederland de afgelopen periode is ‘drooggevallen’ en dat er nog steeds een feitelijk watertekort is. Dat vraagt volgens hem om een evaluatie.

‘Omgaan met wateroverlast kunnen we. Maar wat kunnen we doen om ook de gevolgen van droogte te beperken voor de vele, heel verschillende, gedupeerden’, aldus Sienot. ‘Deze droogte zullen we vaker zien’, voorspelt hij.

De vraag om een debat kreeg tijdens de eerste vergaderdag van de Kamer steun van veel andere fracties. Namens het kabinet zullen de ministers Cora van Nieuwenhuizen (I&W) en Carola Schouten (LNV) er aan deelnemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer