'Druk met herstellen van verdroogde graspercelen'

Loonbedrijf Looman uit Zelhem is druk met het inzaaien van gras op maispercelen én het herstellen van verdroogde graspercelen.

%27Druk+met+herstellen+van+verdroogde+graspercelen%27
© loonbedrijf looman

Door de vroege maisoogst en de huidige gunstige weersomstandigheden schakelen veel veehouders het loonbedrijf in. 'We hebben de laatste weken heel wat maispercelen geploegd. Daarna zaaien we Italiaans raaigras in zodat veehouders in het voorjaar nog een snede kunnen pakken voordat de mais er weer in gaat', aldus Ronnie Looman.

Onkruid

Ook wordt het loonbedrijf vaak ingezet voor het repareren van verdroogde graspercelen. 'We hebben best wat doorzaaiwerk. Het valt ons op dat de onkruiddruk op verdroogde percelen flink toeneemt. Je ziet veel paardenbloem, ridderzuring en slechte grassen zoals kweek. Voordat we herinzaaien of doorzaaien, moeten we dus eerst het onkruid bestrijden.'

Toch verbaast Looman zich over het herstellend vermogen van graszoden. Leken veel verdroogde percelen een paar weken geleden nog zo dood als een pier, inmiddels staat menig grasperceel er weer aardig groen bij. 'Met name de percelen die beregend zijn, knappen goed op.'

Maisoogst

De maisopbrengst wisselt sterk. 'Het varieert van het hakselen van kamerplanten tot het oogsten van volwaardige mais.' De slechte mais gaat volgens Looman vaak in aparte kuilen voor het jongvee of wordt in lagen tussen gras in gekuild.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer