Kwart+meer+wijn+in+Frankrijk
Nieuws
© VidiPhoto

Kwart meer wijn in Frankrijk

De wijnproductie in Frankrijk wordt een kwart hoger geschat dan in het rampjaar 2017. De productie zal wellicht oplopen tot 4,6 miljard liter.

Vorig jaar viel de druivenoogst tegen door de vorst. Dit jaar veroorzaakte de schimmelaantasting meeldauw her en der opbrengstverlies, maar anderzijds lijkt de hittegolf de productie niet te hebben aangetast. Dat betekent dat de productie terug op het normale niveau zal uitkomen. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt) naar aanleiding van berichten van het Franse ministerie van Landbouw. .

Opgelucht

De afgelopen vijf jaar produceerde Frankrijk gemiddeld zo’n 4,4 miljard liter wijn per jaar. Franse wijnboeren gebruiken daarvoor 755.000 hectare wijngaarden. Nadat vorig jaar de wijnproductie in Frankrijk tot een historische laag niveau van 3,67 miljard liter zakte, lijkt 2018 opnieuw een ‘normaal’ opbrengstjaar te worden.

Franse wijnboeren kunnen dus opgelucht adem halen. Enkel in de streken Languedoc-Roussillon, Corsica en het zuidwesten zou de productie onder het vijfjaarlijkse gemiddelde liggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / -1°
  20 %
 • Maandag
  4° / 0°
  40 %
Meer weer