Peilverhoging nodig voor natuur Krimpenerwaard

Het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard heeft een reeks aanpassingen van het waterpeil aangekondigd in verband met toekomstige natuurontwikkeling voor het Nationaal Natuur Netwerk (NNN).

Peilverhoging+nodig+voor+natuur+Krimpenerwaard
© DIRK HOL

Op een aantal plaatsen wordt het waterpeil verhoogd ten opzicht van het huidige peil. Ook wordt een aantal dammen, stuwen, in- en doorlaten gerealiseerd, zodat sloten en dus waterpeilen gescheiden kunnen worden of juist met elkaar in verbinding gebracht.

De aanpassingen betreffen de peilbesluiten voor de gebieden Bilwijk, Den Hoek, Kattendijksblok, Middelblok, Oudeland en Veerstalblok. Deze liggen momenteel ter inzage.

Natuurontwikkeling

De natuurontwikkeling in de Krimpenerwaard hangt samen met verbetering van de waterkwaliteit, het tegengaan van bodemdaling en verduurzaming van het agrarische landgebruik. Hierin werkt het waterschap samen met gemeente Krimpenerwaard en provincie Zuid-Holland.

Naast aanpassing van peilbesluiten volgen er ook een Inrichtingsplan en aanpassingen in het bestemmingsplan en de Verordening Ruimte.

Bestemmingsplan

Het nieuw bestemmingsplan en de Verordening Ruimte liggen van 29 augsustus tot en met 9 oktober ter inzage. Een wijziging van het bestemmingsplan is nodig om de natuur te kunnen realiseren.

LTO Noord en andere landbouworganisaties zijn met de Stuurgroep Krimpenerwaard in overleg over de invulling van het Inrichtingsplan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer