Britten halen kennis bij Nederlandse boer

Britse melkveehouders, deskundigen en beleidsmakers bezochten op uitnodiging van ZuivelNL en LTO Nederland enkele bedrijven in Nederland.

De nadruk lag tijdens het bezoek voornamelijk op de Nederlandse aanpak van emissiearme huisvesting. Melkveehouder Bakker heeft vorig jaar een nieuwe stal gebouwd en koos bewust voor een Groene Vlag-vloer.

'Ik vind dit systeem het meest diervriendelijke. In 2013 hebben we een andere stal ook verlengd met een Groene Vlag-vloer en onze ervaringen zijn positief'.

Ammoniakgehalte

David Ball van de Britse delegatie is onder de indruk van de stalvloer. 'Je kunt zien dat de vloeistof goed wordt afgevoerd, waardoor je een mooie droge ondergrond krijgt. Zo daalt niet alleen het ammoniakgehalte, maar krijg je ook een droog oppervlakte voor de koeien om op te lopen. Ik ben onder de indruk.'

© René Eijsink

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer