GroenLinks+wil+onderzoek+naar+droogte
Nieuws
© Huisman Media

GroenLinks wil onderzoek naar droogte

GroenLinks in de Provinciale Staten van Overijssel wil een onderzoek naar de schade in Overijssel door de hitte en droogte. De partij maakt zich zorgen over de drinkwatervoorraad en wil weten welke maatregelen het provinciebestuur heeft genomen.

GroenLinks-fractievoorzitter Robert Jansen is benieuwd welke maatregelen er zijn genomen door het Overijsselse provinciebestuur en welke lessen er zijn geleerd om een herhaling van de droogte nog beter op te vangen. 'We kunnen het ons niet veroorloven roofbouw te plegen op de watervoorraad', stelt Jansen. 'Onze kinderen hebben ook schoon en voldoende drink- en grondwater nodig.'

Volgens Jansen krijgen de natuur- en drinkwaterwingebieden in Overijssel veel te verduren door de droogte. 'Net als de akkers en weilanden van de boeren.' GroenLinks wil weten hoe groot de grondwatervoorraad is, en of daar aanvullende maatregelen in moeten worden genomen.

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer