Boer+houdt+met+verrekijker+ongenode+gast+in+de+gaten
Nieuws
© René Eijsink

Boer houdt met verrekijker ongenode gast in de gaten

De weilanden van melkveehouder Harry Arens in Agelo nodigen ongewild voorbijgangers uit om er te picknicken of bloemen te plukken uit zijn wildakker. Met een verrekijker houdt hij daarom een oogje in het zeil.

Harry Arens en zijn vrouw Christel staan dan regelmatig met de verrekijker op de uitkijk om ongenode bezoekers te spotten. 'En dat zijn niet alleen wandelaars, maar ook mensen met auto's. Wij moeten ze dan toch even duidelijk maken dat zij zich op andermans grond bevinden.'

Het perceel grasland op de Zonneberg beheert Arens zonder afrastering. 'Het maakt het makkelijker om te maaien. En ik vind het ook mooier voor het landschap'. De aantrekkingskracht van het perceel wordt nog vergroot door een 600 meter lang wildakker dat over de stuwwal loopt.

Arens heeft hier bewust voor gekozen. 'Wij wilden graag wat doen voor de insecten en het wild. Het is dan erg vervelend als mensen er bloemen plukken of de hond er doorheen laten lopen. Maar ik heb er geen spijt van. Het oogt mooi en qua onderhoud is het minimaal. En wij ontvangen ongeveer 2.000 euro per hectare voor dit initiatief.'

© René Eijsink

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer