Overname+stuwt+omzet+groenteconcern+Bonduelle
Nieuws
© Ruud Ploeg Fotografie

Overname stuwt omzet groenteconcern Bonduelle

Groenteconcern Bonduelle realiseerde in verslagjaar 2017-2018 een omzet die ruim 20 procent hoger is dan in het voorgaande boekjaar. De groei is vooral te danken aan de overname van Ready Pac Foods.

De Franse groenteproducent zette in het afgelopen boekjaar 2,78 miljard euro om, zo'n 500 miljoen euro meer dan in het verslagjaar 2016-2017. In het op 30 juni afgesloten boekjaar waren voor het eerst de cijfers van Ready Pac Foods (gevestigd in Irwindale in de Verenigde Staten) verdisconteerd. Dit werd in mei vorig jaar ingelijfd. De autonome groei van het concern was slechts enkele tienden van procenten.

Bonduelle kenschetst het afgelopen jaar als stroperig. Alleen de markt in Oost-Europa laat een kleine opleving zien. Op de West-Europese en Amerikaanse markt werd amper vooruitgang geboekt. De omzet in Europa lag op 1,29 miljard euro, wat iets hoger is dan in het voorgaand verslagjaar. De verkoop in gebieden buiten Europa maakte, dankzij de overname van Ready Pac Foods, een sprong van 1,01 miljard naar 1,49 miljard euro.

Groei versmarkt

De productie voor de versmarkt maakte door de overname een grote groei door en vertegenwoordigde een waarde van 1,17 miljard euro (tegen 655 miljoen in 2016-2017). Op de markt van bevroren groente deed het concern een kleine stap terug (min 4,1 procent), terwijl de conserven een stapje vooruit deden (plus 0,4 procent). Het concern meldt verder dat wisselkoersen een negatief effect hadden op de behaalde resultaten.

Op 4 juli van dit jaar rondde Bonduelle de overname van Del Monte Canada, onderdeel van Conagra Brands, af. Het bedrijf verkoopt bewerkte groenten en fruit. De activiteiten van dit bedrijf worden ondergebracht in bestaande vestigingen van het groenteconcern. Het Franse bedrijf heeft de jaarcijfers deze week bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer