Geitenhouder+moet+informatie+niet+delen
Nieuws
© Ruud Ploeg

Geitenhouder moet informatie niet delen

Geitenhouders moeten informatie over de Q-koortsbesmetting en het vrijgeven van hun bedrijf niet vrijgeven. Dat advies komt van vakgroep Melkgeitenhouderij van LTO Nederland.

Veehouders in de vijf gemeenten van de Brabantse Kempen en een aantal geitenhouders in andere delen van Nederland zijn de afgelopen tijd geconfronteerd met WOB-verzoeken. Dat zijn verzoeken van een derde partij om informatie van de overheid vrij te geven. De Wet Openbaarheid van bestuur (WOB) biedt elke burger, organisatie of journalist die mogelijkheid.

De veehouders in de Kempen hebben te maken de groei van het aantal dieren op hun bedrijf. Deze boeren zijn inmiddels door een ZLTO-jurist geholpen en hebben tijdig hun zienswijze kunnen indienen bij de RVO.

Het andere WOB-verzoek gaat over de Q-koorts in 2009. Daarin wordt melkgeitenhouders door de NVWA gevraagd om data beschkbaar te stellen over besmetting met Q-koorts en het vrijgeven van het bedrijf. Indertijd zijn die gegevens reeds gepubliceerd op websites van de overheid. LTO Noord-leden kunnen een voorbeeldbrief openen, om vervolgens aangepast en getekend op te sturen naar de NVWA.

Leden van ZLTO hebben de link naar de voorbeeldbrief vandaag gekregen via de digitale nieuwsbrief.

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer