Luchtbrug voor duizenden melkkoeien naar Qatar

Een zakenman uit Qatar laat vierduizend koeien overvliegen naar zijn vaderland. Dat doet hij om het melktekort te bestrijden dat is ontstaan doordat Arabische landen zich hebben afgekeerd van de Golfstaat.

Luchtbrug+voor+duizenden+melkkoeien+naar+Qatar
© Qatar Airways

Er zijn zestig vluchten van Qatar Airways nodig om de in Australië en de Verenigde Staten aangekochte veestapel naar Qatar te vliegen, meldt de Britse krant The Independent. Zakenman Moutaz Al Khayyat verklaarde dat het 'nu de tijd is' om voor Qatar te werken.

Het land krijgt ook uit andere hoeken hulp. Marokko heeft toegezegd vliegtuigen met voedsel naar Qatar te sturen. Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf aan dat Rabat zich solidair wil tonen met medemoslims. 'In het bijzonder tijdens deze heilige maand ramadan.'

Tekorten

Eerder stuurde ook Iran al vrachtvliegtuigen met groenten en fruit naar Qatar om te voorkomen dat in de oliestaat tekorten ontstaan. Qatar is geïsoleerd geraakt door een diplomatiek conflict met omliggende landen, die Doha ervan beschuldigen extremisten financieel te steunen.

De 'blokkade' van Qatar kan op termijn leiden tot humanitaire problemen, omdat het land voor de voedselvoorziening grotendeels afhankelijk is van import uit buurlanden. Marokko gaf zondag nog aan neutraal te blijven in het conflict. De regering van het Noord-Afrikaanse land bood aan te bemiddelen tussen de ruziënde golfstaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer