Tarwenoteringen+blijven+fors+stijgen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Tarwenoteringen blijven fors stijgen

De tarwenoteringen op de internationale markten laten een forse stijging zien. De termijnnotering in Parijs komt boven de 210 euro per ton uit.

De stijging komt door de negatieve oogstberichten uit de Europese landen, Rusland, Oekraïne, Australië en daarnaast verwarrende berichten uit China en Noord-Amerkika.

In onder andere Scandinavië, Verenigd Koninkrijk, de Baltische Staten en het noorden van Duitsland hebben boeren te maken met (zeer) lage opbrengsten aan graan.

Rusland

Rusland zal vermoedelijk 67 miljoen ton tarwe gaan oogsten (85 miljoen ton vorig seizoen), maar geruchten over ongeveer 8 miljoen ton van een slechte kwaliteit (gekiemde korrels).

De Russische export blijft vlotjes verlopen. In de eerste die weken van dit seizoen werd 3,8 miljoen graan geëxporteerd (1,7 miljoen ton vorig seizoen), waarvan 2,7 miljoen ton tarwe en 512.000 ton gerst.

Europa

Ook de Europese graanspotnoteringen laten een verdere stijging zien, zo blijkt uit het Weekbericht Granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De termijnnotering voor maaltarwe in Parijs voorlevering in september 2018 steeg met 6,75 euro tot 210,50 euro per ton bij een decembernotering van 211 euro (plus 5,50 euro).

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer