Brand+in+varkensstal+Didam
Nieuws
© nieuwe oogst

Brand in varkensstal Didam

Op een varkensbedrijf aan de Tatelaarweg nabij Didam zijn dinsdagmiddag 2.500 varkens omgekomen bij een grote brand. De brandweer kwam met vier blusvoertuigen, een hoogwerker, een watertankwagen en zo'n tachtig mensen in actie.

De brandweer had het vuur binnen enkele uren onder controle, maar twee stallen zijn volledig verwoest. Het nablussen duurde nog de hele dinsdagavond.

Rook

Er was veel rookontwikkeling bij de brand. De brandweer adviseerde bij stank- en rookoverlast de ramen en deuren gesloten te houden. Ook adviseerde de brandweer de Didammers hun ventilator uit te laten zetten in huis, vanwege de rook.

Een van de mensen die bij de brand aanwezig was, is Mom Leenstra. Ze wilde volgens dagblad De Gelderlander niet te dichtbij komen. 'Ik wil niet het risico lopen dat ik die varkens kan horen schreeuwen. Het is toch supervreselijk dat dit gebeurt. Niet alleen voor die beesten, maar ook voor de boer.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 5°
  10 %
Meer weer