Tuinbouworganisaties gaan niet samen

Naktuinbouw en de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) gaan niet samen. Dat hebben beide organisaties, na een uitvoerige verkenning van de mogelijkheden en een op basis daarvan uitgebracht advies van beide directies, besloten.

Tuinbouworganisaties+gaan+niet+samen
© Haijo Dodde


De beslissing dat samengaan van beide diensten op dit moment niet verstandig is, is gebaseerd op uitgebreide analyses. Die hebben de organisaties in het afgelopen half jaar uitgevoerd. Zij zijn in hun onderzoek ondersteund door adviesbureau Berenschot.

De organisaties zijn gericht op verschillende sectoren. Zonder geweld te doen aan de huidige dienstverlening, lijken er onvoldoende synergie-effecten te bestaan.

Krachtenbundeling

De resultaten uit de verkenning bieden wel goede mogelijkheden voor beide organisaties om vanuit de autonome positie verdere samenwerking vorm te geven. Te denken valt aan krachtenbundeling op het gebied van Research & Development en ICT.

In het voorjaar van 2017 bepalen beide besturen op basis van de uitgebrachte adviezen hoe de samenwerking op specifieke gebieden wordt vormgegeven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer