Landbouw gebuikt vaker biologische middelen

Over de hele linie neemt in de land- en tuinbouw het gebruik van chemische gewasbescherming met 3,5 procent af.

Landbouw+gebuikt+vaker+biologische+middelen
© Nieuwe Oogst

De middelen die nu gebruikt worden, belasten vele malen minder het milieu. Daarnaast betreft het ook steeds vaker biologische middelen. Helaas wordt dat onvoldoende benoemd door gebruikscijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vaststelt waardoor er een vertekend beeld kan ontstaan, laat LTO weten.

De cijfers die het CBS deze week naar buiten bracht gaan over 2016. 'Het CBS geeft geen toelichting op de trends in de land- en tuinbouw. Je kunt dus het bericht beginnen met ‘3,5 procent minder en 5,7 miljoen kilo’. Dat zal feitelijk juist zijn, maar duidt niet op wat de trend is bij boeren en tuinders. We gebruiken minder en steeds vaker biologische middelen’, aldus Joris Baecke van LTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer