Landbouw+gebuikt+vaker+biologische+middelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Landbouw gebuikt vaker biologische middelen

Over de hele linie neemt in de land- en tuinbouw het gebruik van chemische gewasbescherming met 3,5 procent af.

De middelen die nu gebruikt worden, belasten vele malen minder het milieu. Daarnaast betreft het ook steeds vaker biologische middelen. Helaas wordt dat onvoldoende benoemd door gebruikscijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vaststelt waardoor er een vertekend beeld kan ontstaan, laat LTO weten.

De cijfers die het CBS deze week naar buiten bracht gaan over 2016. 'Het CBS geeft geen toelichting op de trends in de land- en tuinbouw. Je kunt dus het bericht beginnen met ‘3,5 procent minder en 5,7 miljoen kilo’. Dat zal feitelijk juist zijn, maar duidt niet op wat de trend is bij boeren en tuinders. We gebruiken minder en steeds vaker biologische middelen’, aldus Joris Baecke van LTO.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  25° / 15°
  60 %
Meer weer