Europol onderschept 360 ton illegale middelen

Europol heeft 360 ton illegale en namaak gewasbeschermingsmiddelen aan de grenzen van de Europese Unie (EU) onderschept.

Europol+onderschept+360+ton+illegale+middelen
© Nieuwe Oogst

Het samenwerkingsverband van de politiediensten van de EU deed de vondst tijdens operatie Silver Axe III die in samenwerking met de European Anti-Fraud Office is gehouden. De operatie duurde twintig dagen en vond plaats bij de belangrijkste zeehavens, vliegvelden en landsgrenzen van de EU.

© Europol

Betrokken landen waren Australië, België, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Nederland, Oekraïne, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Nederland coördineerde met behulp van Italië de operatie.

Medewerking gewasbeschermingsindustrie

Volgens Europol was de actie een succes dankzij medewerking van verschillende organisaties, zoals CropLife International, the European Crop Protection Association en European Crop Care Association, die de gewasbeschermingsindustrie vertegenwoordigt.

Europol ontving bijvoorbeeld data van 43 bedrijven die zich bezighouden met de productie en handel van bestrijdingsmiddelen. Naar schatting bestaat 14 procent van de gewasbeschermingsmarkt uit illegale - en namaakmiddelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer