IPM-aanpak meegewogen bij toelating Teppeki

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft het insecticide Teppeki toegelaten voor gebruik tegen luis in paprika onder glas. Bij dit besluit heeft het Ctgb het belang van het middel voor de duurzame geïntegreerde teelt (IPM) meegewogen.

IPM%2Daanpak+meegewogen+bij+toelating+Teppeki
© Nieuwe Oogst

In de teelt van paprika onder glas is het werken met natuurlijke vijanden gebruikelijk. Teppeki heeft een selectief werkingsmechanisme, het bestrijdt alleen verschillende soorten luizen. Dat maakt het goed bruikbaar in de aanpak volgens het systeem van geïntegreerde teelt (Integrated Pest Management); het schaadt de gebruikte natuurlijke vijanden niet.

Proefontheffing

Teppeki kreeg eerder een proefontheffing voor gebruik in een pilot van LTO in het kader van de systeemaanpak Duurzame Gewasbescherming. Mede op grond van de informatie die is verkregen in die pilot, kon de werkzaamheid in paprika voldoende worden onderbouwd.

Het gebruik in paprika onder glas is een uitbreiding van de toelating van dit middel. Het middel was al toegelaten voor insectenbestrijding in aardappelen, suikerbieten, wintertarwe, triticale, spelt, zomertarwe, winterkoolzaad, pitvruchten, bloembol- en bloemknolgewassen, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, bloemzaadteelt, veredelingsteelt en basiszaadproductie van akkerbouw- en groentegewassen, openbaar groen en vruchtbomen en struiken van pitvruchten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer