Kalverhouderij+maakt+voorlichtingsvideo
Nieuws
© Landpixel

Kalverhouderij maakt voorlichtingsvideo

De Vereniging van Kalverhouders (VVK) en de LTO-vakgroep Kalverhouderij hebben samen een voorlichtingsvideo gemaakt over de kalverhouderij. Daarin wordt onder meer uitgelegd wat het verband is tussen melkveehouderij en kalverhouderij.

Op een eenvoudige manier kunnen burgers zo leren waarom een melkkoe elk jaar een kalf krijgt en dat de meeste stierkalfjes naar een vleeskalverhouderij gaan voor de productie van kalfsvlees. 'De melkveehouderij en de kalverhouderij horen dus bij elkaar', aldus de video.

In het filmpje wordt ook duidelijk dat de kalverhouderij een duurzaam onderdeel is van de veehouderij. Alleen dieren die niet voor de melkproductie in aanmerking komen gaan naar de kalverhouderij.

Gevoerd met reststromen

Daarnaast gebruikt de kalverhouderij veel duurzame energie en de kalveren worden voor het grootste deel gevoerd met reststomen uit de levensmiddelenindustrie. 'Dit voorkomt verspilling van voedingsstoffen', melden VVK en LTO.

Over de kalvermest krijgt de kijker te horen dat die veelal wordt gedroogd en afgezet naar akkerbouwers in binnen- en buitenland. In tuincentra kan de consument ook mestkorrels kopen voor de bemesting van zijn tuin die afkomstig zijn uit de kalverhouderij.

Duurzaamheid van nature

'Duurzaamheid, het zit gewoon in onze natuur', besluit de video die te bekijken is op de website van de Vereniging van Kalverhouders

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer