Meer+vraag+naar+aardappelen+van+oude+oogst
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Meer vraag naar aardappelen van oude oogst

Er lijkt op de aardappelmarkt meer ruimte te komen voor aardappelen van de afgelopen oogst die nu in de bewaring zitten.

Vanwege de aanhoudende droogte neemt de vraag naar aardappelen die nu nog in de lange bewaring zitten toch weer toe. Enkele weken geleden nog werd de oude oogst volledig afgeschreven.

Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt op zijn website dat voor Fontane inmiddels alweer biedingen zijn gedaan van zo'n 10 euro per 100 kilo. PotatoNL noteerde vorige week voor fritesaardappelen in de categorieën I en II tot maximaal 9 euro. Voor de grootschalige verwerking steeg de notering in korte tijd met 2,50 euro per 100 kilo.

Volop dynamiek

Voor de hoofdoogst van 2018 signaleert De Vries & Westermann volop dynamiek op de termijnmarkt. Voor het aprilcontract blijft het niveau van 20 euro gehandhaafd. Er is op dit moment veel interesse om te handelen. Het aantal openstaande posities is voor deze tijd historisch hoog, meldt De Vries & Westermann.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer