Aardappelnotering+voor+oogst+2018+herstelt+zich
Nieuws
© Anton Dingemanse

Aardappelnotering voor oogst 2018 herstelt zich

De termijnnotering voor aardappelen van oogst 2018 staat na een dip vorige week bijna weer op het niveau van 16 euro per 100 kilo.

De marktstemming voor handel in termijncontracten voor aardappelen van de komende oogst en op levering in april 2019 veranderde vorige week radicaal. De notering daalde in korte tijd van 17 euro tot een dieptepunt van 13,50 euro.

Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann heeft de terugval op de termijnmarkt te maken met het goede groeiweer van de laatste periode. Daardoor nam de belangstelling voor het kopen van aardappelcontracten af en het aanbod juist toe. De opleving van de laatste dagen beschouwt De Vries & Westermann als een technisch herstel.

Laatste nekslag

De hoge temperaturen geven het lopende aardappelseizoen een laatste nekslag. De markt wordt volgens De Vries & Westermann overspoeld door aardappelen, al dan niet met bewaarproblemen. De industrie lijkt voor langere tijd goed ingedekt en heeft geen interesse in vrije aardappelen. De fysieke beursprijzen noteren maar net aan prijshoudend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer