Aardappeltermijnmarkt+opnieuw+naar+20+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aardappeltermijnmarkt opnieuw naar 20 euro

Net als vorig jaar na een periode van flinke droogte tikt de aardappeltermijnmarkt ook deze week weer het niveau van 20 euro per 100 kilo aan.

De termijnnotering voor fritesaardappelen van de komende oogst op levering in april 2019 piekte maandag al op 20,20 euro. Dat niveau bleef dinsdag gehandhaafd en daalde woensdag een fractie tot 19,70 euro per 100 kilo. Een week geleden nog noteerde de termijnmarkt ongeveer 17 euro voor de aprilcontracten.

De Vries & Westermann stelt dat de stemming op de aardappelmarkt volledig wordt beheerst door de droge weersomstandigheden. Volgens de beursmakelaar zullen de komende weken belangrijk zijn voor het verdere seizoen. Vorig jaar was de opleving van de termijnmarkt overigens maar van korte duur.

Oude aardappelen

Ondertussen lijkt er ook weer enige beweging te komen in de prijsvorming voor de oude aardappelen van oogst 2017. PotatoNL noteerde eerder vandaag 2,50 tot 5,50 euro voor fritesgeschikte aardappelen in categorie 1. Dat is 0,25 euro per 100 kilo meer dan vorige week.

Voor de duurste Agria's betaalt de handel inmiddels alweer 7,50 euro per 100 kilo. In één week tijd betekent dat een prijsverhoging van 1,50 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer