Prijsdaling+verse+boter+zet+door
Nieuws
© Archief

Prijsdaling verse boter zet door

Voor de derde week op rij gaat de prijs van verse boter onderuit. Volgens de nieuwste cijfers van ZuivelNL gaat er deze week 217 euro af en komt de prijs uit op 569 euro per 100 kilo.

Na een aantal maanden van sterke stijging kwam de boternotering in juni onder druk te staan. Kopers zijn momenteel terughoudend om tegen hoge prijzen boter te kopen en wachten af tot het prijsniveau verder naar beneden gaat. Inmiddels is de notering met 569 euro dus weer ruim onder de 600 euro gezakt.

Poederprijzen

De notering van mager melkpoeder staat sinds medio juni wederom wat onder druk. De markt is erg rustig en er lijkt wat vraaguitval te zijn. De vrijgekomen hoeveelheid interventiepoeder drukt de markt echter verder naar beneden. Deze week noteert ZuivelNL dan ook een daling van 5 euro voor mager melkpoeder. De prijs ligt nu op 131 euro.

Ook de prijs voor volle melkpoeder moet inleveren en komt uit 282 euro, 8 euro minder dan vorige week. De prijs voor melkpoeder voor vee voer zakt met 2 euro naar 131 euro, de notering voor weipoeder blijft ongewijzigd op 70 euro. Alle prijzen zijn per 100 kg, exclusief btw, af fabriek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer