Agrosector+scoort+in+Innovatie+Top+100
Nieuws
© Han Reindsen

Agrosector scoort in Innovatie Top 100

De sector food & agro is sterk vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100. Dat is een lijst met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Alleen de ict-sector kent meer vernieuwende bedrijven.

Dat blijkt uit een overzicht dat is opgesteld door de Kamer van Koophandel. Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 250 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100.

Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. Het leverde een Top 100 notering op voor zestien bedrijven uit de sector food & agro, vier meer dan vorig jaar.

Zwaartepunt

Vanuit de ict staan er zestien bedrijven in de Top 100. Veertien komen uit de industrie en dertien uit de bouw. Veel innovatieve bedrijven bevinden zich in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Voor de sector food & agro ligt het zwaartepunt Noord-Holland eruit met vijf bedrijven in de Top 100.

Op 26 september maakt een jury de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2018 zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer