Waterman Onions toont brede publiek uienmarkt

De open dag bij Waterman Onions was zaterdag met drieduizend bezoekers een succes, geeft Erik Waterman aan. 'De opkomst heeft onze verwachtingen overtroffen.'

Waterman+Onions+toont+brede+publiek+uienmarkt
© Eigen Foto

De uienverwerker uit Emmeloord vierde het 20-jarig bestaan en de officiële ingebruikname van de nieuwe bedrijfshal. Bezoekers van de open dag kregen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen in de wereld van de uienverwerking. De nieuwste droog- en bewaarloods, die in de tweede helft van vorig jaar werd opgetrokken, beslaat een oppervlakte van 8.400 vierkante meter en biedt ruimte aan zo'n 10.000 ton uien.

Tijdens de open dag kregen de bezoekers rondleidingen door het bedrijf. Alle processen tussen de ontvangst van uien tot en met de verlading via containers en trailers kwamen aan de orde. 'Op de bedrijvenmarkt tijdens onze open dag stonden veel bedrijven en organisaties die te maken hebben met de uienhandel- en verwerking. Veel van die bedrijven komen uit Flevoland. En deze provincie is ook de belangrijkste teeltregio voor de ui', meldt Waterman.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer