Akkoord+over+cao+voor+groothandel+in+bloembollen
Nieuws
© Koos van der Spek

Akkoord over cao voor groothandel in bloembollen

De koninklijke handelsbond voor boomkwekerij- en bolproducten Anthos en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de groothandel in bloembollen.

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar met een loonsverhoging van 6 procent. De totale verhoging bedraagt 6,1 procent, maar afgesproken is daarvan 0,1 procent af te dragen voor de nieuwe seniorenregeling. Ook de werkgevers leveren een bijdrage van 0,1 procent voor dit doel.

De lonen worden in drie stappen verhoogd: 2 procent op 1 juli 2018, 2 procent op 1 juli 2019 en 2 procent op 1 juli 2020. Bij de loonsverhoging van 1 juli 2018 geldt een minimale verhoging van 550 euro op jaarbasis.

Seniorenregeling

In de nieuwe cao is een regeling opgenomen voor werknemers die vijf jaar voor hun AOW zitten en de laatste jaren van hun loopbaan minder willen gaan werken. Als ze aan de voorwaarden van de regeling voldoen, kunnen ze 80 procent werken met behoud van 90 procent van het salaris en 90 procent pensioenopbouw. De vrijgekomen uren moeten door jongeren worden ingevuld.

Verder zijn afspraken gemaakt over het een externe vertrouwenspersoon voor personeel en gaan werkgevers en werknemers gezamenlijk plannen uitwerken over medezeggenschap en de positie van flexkrachten. De huidige cao voor de groothandel in bloembollen loopt op 30 juni af.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer