Kalverhouders+ontvangen+15+miljoen+euro+subsidie
Nieuws
© Twan Wiermans

Kalverhouders ontvangen 15 miljoen euro subsidie

Kalverhouders krijgen 15 miljoen euro subsidie voor investeringen in welzijnsvriendelijke vloeren en maatregelen die de ammoniakemissie van kalverstallen reduceren.

Landbouwminister Carola Schouten publiceerde op 11 juni de regeling waarmee kalverhouders subsidie kunnen aanvragen voor investeringen in welzijnsvriendelijke vloeren. De regeling is ook voor maatregelen die de ammoniakemissie van kalverstallen reduceren.

De regeling wordt in oktober dit jaar voor de eerste keer opengesteld en in september 2019 nogmaals. Kalverhouders kunnen een subsidieaanvraag indienen, die vervolgens door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) wordt beoordeeld.

15 miljoen euro totaal

De welzijnsvriendelijke vloeren en ammoniakmaatregelen zijn aparte onderdelen. Kalverhouders kunnen voor beide een aparte een aanvraag voor subsidie indienen. Voor beide onderdelen is elk maximaal 7,5 miljoen euro beschikbaar. Zie voor meer informatie de volledige regeling op de site van de Staatscourant.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer