Rapport+Dierenbescherming+%2725+jaar+worstelen+met+ingrepen%27
Nieuws
© Dierenbescherming

Rapport Dierenbescherming '25 jaar worstelen met ingrepen'

Landbouwminister Carola Schouten ontving maandag uit handen van Gemma Willemsen, manager Programma's & Lobby bij de Dierenbescherming, het rapport '25 jaar worstelen met ingrepen, hoe te stoppen met betwiste ingrepen in de veehouderij?'.

In het rapport worden de verschillende lichamelijke ingrepen in de veehouderij beschreven en wordt uiteengezet wat er zoal is gedaan om met die ingrepen al dan niet te stoppen. Een groot aantal in 1996 toegestane ingrepen met een overgangsregeling van vijf jaar, zijn inmiddels beëindigd.

Succes- en faalfactoren

Andere ingrepen vinden tot op de dag van vandaag nog steeds plaats. In het rapport is getracht de succes- en faalfactoren voor het al dan niet stoppen met ingrepen in kaart te brengen.

Dit jaar loopt de overgangstermijn van diverse nog toegelaten ingrepen af. Met een aantal van deze ingrepen kan definitief worden gestopt, oordeelt de Dierenbescherming. Voor andere ingrepen is nog meer onderzoek nodig om dit mogelijk te maken.

• Meer zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer