ISO Robot Plug Planting genomineerd voor award

De ISO Robot Plug Planting machine is in twee categorieën genomineerd voor de GreenTech Innovation Award 2018.

ISO+Robot+Plug+Planting+genomineerd+voor+award
© ISO groep

ISO Group is blij voor de derde keer op rij te zijn genomineerd voor de GreenTech Innovation Award. Ook in 2014 en in 2016 behoorde ISO Group tot de genomineerden. De beurs GreenTech is van 12 tot en met 14 juni in de RAI in Amsterdam.

De ISO Robot Plug Planting machine maakt het mogelijk jonge lisianthus pluggen vanuit de tray met robotarmen direct in de volle grond te planten. De nominatie laat zien dat het gebruik van robots in de tuinbouw niet is tegen te houden.

‘Een bewijs dat ISO Group continue innoveert en nieuwe machines ontwikkeld waar de sector op zit te wachten’, zegt Wim van der Meijden, directeur van de ISO Group. ‘En de machine laat zien dat het gebruik van robots in de tuinbouw steeds gebruikelijker zal worden.’

Temperaturen

Het werken in een kas onder de temperaturen die worden gehanteerd in een Lisianthus kas zijn geen pretje. De vraag naar een automatische plantmachine liet dan ook niet lang op zich wachten, nadat Jan van Wijk van kwekerij Waalzicht was geschakeld van chrysanten naar Lisianthus.

In het half jaar dat de ISO Robot Plug Planter draait, heeft hij inmiddels meer dan 14 miljoen pluggen geplant. ‘Het gehele traject is eigenlijk zonder problemen verlopen. Belangrijk was dat de machine niet moeilijk te bedienen is en dat de machine geen schade aan de plug en plant veroorzaakt’, zegt Van Wijk.

Plantkwaliteit

Reden voor aanschaf van de machine en ontwikkeling van de machine was niet alleen arbeidsbesparing maar ook een hogere plantkwaliteit. De machine is zo ontworpen dat hij gemakkelijk binnen een bestaande kwekerij kan worden ingezet.

Van Wijk: ‘De machine kan gemakkelijk door één persoon worden bedient zonder dat deze persoon hard hoeft te werken. Het maakt het werken in de warme kas zelfs een heel relaxte bezigheid. Er is voldoende tijd en ruimte om de machine te controleren en aan het werk te houden.’

Het bijzondere zit hem bij de ISO Plug Planting machine niet alleen in het gebruik van robotarmen die planten in de kas, maar juist in de grijpertechniek. Deze grijpertechniek zorgt ervoor dat planten netjes, op diepte en zonder vervolgschade wordt geplant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer