Eerste fase daglichtkas Ter Laak afgerond

De eerste fase in de nieuwe duurzame daglichtkas van Ter Laak Orchids is afgerond. De eerste planten zijn opgepot en staan over 45 weken in bloei.

Eerste+fase+daglichtkas+Ter+Laak+afgerond
© WPS

In de eerste fase van de nieuwbouw richtte WPS zich op het volautomatisch inrichten van het oppotten. Vanuit de oppotmachine gaan de orchideeplantjes via een lopende band naar de robot. Deze robot plaatst de orchideeën op de roltafels die automatisch de kas inrollen.

De capaciteit van het totale systeem bedraagt 2.500 potten per uur. De robot heeft een maximum van 600 slagen per uur, wat neerkomt op 4.800 potten per uur. De 'gangbare' snelheid zal rond de 4.000 potten per uur zijn. De volgende fase van het project omvat het automatisch wijder zetten van de planten waarbij WPS ook nieuwe technologie inzet.

Heel logistiek systeem

De bouwer verzorgt het hele logistieke systeem, waaronder oppot- en wijderverzetlijnen, volautomatisch sorteren met 3D camera-unit, stoksteekstations, een afleverbuffer met trays en inpakstations. Er wordt gebruikgemaakt van driedimensionale robotarmen die de orchideeën in plantgroeicellen plaatsen en overzetten op de teelttafels.

Orchideeënkweker Ter Laak wil met de automatisering beter inspelen op de sneller veranderende marktvraag met kleiner wordende ordergrootte. Ook de flexibiliteit in automatisering is bij Ter Laak Orchids een belangrijk speerpunt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer