WK+voetbal+in+Rusland+op+Nederlands+gras
Nieuws
© Barenbrug

WK voetbal in Rusland op Nederlands gras

Bij het komende WK voetbal in Rusland levert graszaadproducent Barenbrug het gras aan zes voetbalstadions.

Ook op diverse trainingslocaties, waaronder die van België, Frankrijk, Engeland en Zuid-Korea, wordt gevoetbald op Nederlands gras.

Barenbrug levert al jarenlang graszaad bij WK's en EK's voetbal, maar ook bij de Olympische Spelen en grote golftoernooien.

Grasmengsels

De graszaadproducent levert een bijdrage aan de matten in de steden Samara en Jekaterinenburg. Daarnaast verzorgt het bedrijf grasmengsels voor de matten in de vier speelsteden Moskou, Kazan, Sochi en Sint-Petersburg.

In Nederland zijn de Barenbrugvelden van Feyenoord en NEC het afgelopen seizoen gekozen tot beste van de eredivisie en Jupiler League.

Extreem weer

Barenbrug gebruikt voor de grasmatten een Engelse raaigras dat zich snel herstelt dankzij horizontale uitlopers. Ook zet ze een specifiek grasmengsel in dat zelfs bij lage temperaturen doorgroeit waar andere graszaden het laten afweten.

Cornelis van den Berg, general manager van Barenbrug in Rusland: 'Je kunt dus veel langer op de grasmat spelen en je ziet de grasmat veel sneller verbeteren na het doorzaaien.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer