LTO+vindt+natuurambitie+ineffici%C3%ABnt
Nieuws
© DIRK HOL

LTO vindt natuurambitie inefficiënt

Het ontwerp-Natuurbeheerplan 2019 van de provincie Noord-Holland leidt in de Bovenkerkerpolder tot gefragmenteerde ambities die zowel voor de natuur als de landbouw inefficiënt werken.

Die mening is LTO Noord-afdeling Gooi, Vecht & Amstelstreek toegedaan. De afdeling heeft haar bezwaren in een zienswijze aan de provincie kenbaar gemaakt.

Op de zogeheten ambitiekaart bij het Natuurbeheerplan 2019 zijn in de Bovenkerkerpolder verschillende percelen begrensd waarvoor diverse beheertypen worden geambieerd. 'Het is bijzonder dat deze percelen verspreid liggen in de Bovenkerkerpolder', stelt voorzitter Cor Veldhuisen. 'Dit komt vreemd over, aangezien de provincie Noord-Holland juist streeft naar het realiseren van een robuuste natuurstructuur en versnippering wil voorkomen.'

Aaneengesloten natuurnetwerk

Ook LTO Noord is voorstander van het realiseren van een aaneengesloten natuurnetwerk. 'Dat laatste geeft voor zowel de natuur als de landbouw ook de meeste ruimte voor het realiseren van beide doelstellingen.'

Veldhuisen typeert de ambities als opportunistisch. 'Het draagvlak ontbreekt en de logica is onduidelijk. Wij stellen in de zienswijze voor om de natuurvlakken in het plan logischer te begrenzen. Daarvoor gaan we graag het gesprek aan met de provincie.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  70 %
Meer weer