Teek pakt ook boer en tuinder

Er zijn dit jaar 27.000 nieuwe gevallen van de ziekte van Lyme geteld, meldt het RIVM. Bij de vorige peiling vier jaar geleden waren dat er ruim tweeduizend minder.

In de afgelopen twintig jaar is het aantal mensen dat de ziekte opliep zelfs verviervoudigd. En ook in de agrarische sector heb je kans om gebeten te worden door een teek. NieuweOogst.tv ging hierover in gesprek met Mirjam de Groot van Stigas.

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Omdat de teek gevaarlijke ziektes kan overbrengen, is er extra voorlichting in de jaarlijkse Week van de teek (dit jaar van16 tot en met 22 april).

Teken zijn kleine spinachtige beestjes (1 tot 4 millimeter groot) die leven van bloed. Ze zitten in de buurt van bomen en struiken, in hoog gras en tussen dode bladeren. Dus overal in de natuur kun je worden gebeten, benadrukt De Groot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer