Eerste Slimme Vogels-bordje is voor Robert Peek

Melkveehouder Robert Peek uit Wilnis kreeg woensdag als eerste deelnemer het bordje van project Slimme Vogels uitgereikt.

Eerste+Slimme+Vogels%2Dbordje+is+voor+Robert+Peek
© Ulco Wesselink

Portefeuillehouder PR en Imago Jeroen van Wijk van LTO Noord regio West overhandigde hem het bordje dat de aandacht van fietsers en wandelaar moet trekken. Slimme Vogels trekt de aandacht voor de inspanningen die boeren doen om een goede leefomgeving te creëren voor boerenlandvogels.

Burgers kunnen het netwerk Slimme Vogels ook via slimmevogels.net volgen en zo zien wat het verhaal van de boeren is. Zo laat Peek ruime stroken gras waar nesten zitten ongemaaid, heeft hij kruidenrijk grasland dat pas half juni gemaaid wordt en zijn er plasdras-oevers op zijn land aangelegd.

Netwerk

De actie 'Slimme Vogels' is een initiatief van Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO). Inmiddels zijn tientallen Nederlandse boeren lid van het netwerk

Met hun campagne 'Thuis voor boerenvogels' vragen de boeren, in het kader van project Slimme Vogels, waardering voor het werk dat zij verrichten om onder meer grutto's en boerenzwaluwen het naar hun zin te maken op hun erven, akkers en weides.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer