Meer+weidevogelbeheer+in+Utrecht+in+2019
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Meer weidevogelbeheer in Utrecht in 2019

Het Natuurbeheerplan 2019 van provincie Utrecht bevat meer mogelijkheden voor weidevogelbeheer rond bestaande weidevogelkerngebieden dan dit seizoen.

Dat blijkt uit het geactualiseerde Natuurbeheerplan dat vorige week is vastgesteld door de provincie. Nieuw in dit plan is het beheer rond zogenaamde weidevogelrandzones. Het rijk heeft voor de periode 2019-2021 extra geld beschikbaar gesteld voor het weidevogelbeheer in de provincie Utrecht.

De weidevogelrandzones zijn aangewezen op basis van onderzoeken naar weidevogels en op voorstel van verschillende agrarische collectieven. Provincie Utrecht houdt de ontwikkelingen van de weidevogelstand in de gaten en evalueert de huidige aanpak over drie jaar op effectiviteit.

Kerkuil

Daarnaast zijn er in de provincie Utrecht nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor het beheer van kieviten, patrijzen, akkervogels en andere belangrijke vogelsoorten zoals steen- en kerkuil. Het Natuurbeheerplan geeft op verschillende kaarten met een toelichting aan voor welke terreinen er subsidie mogelijk is voor natuurbeheer en agrarisch natuurbeheer in Utrecht. Het Natuurbeheerplan is een concretisering van de Natuurvisie van de provincie Utrecht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer