Zes boeren showen Nieuw Nederlands Weiden

Stichting Weidegang heeft zes melkveebedrijven geselecteerd om haar nieuwe weideconcept Nieuw Nederlands Weiden te demonstreren.

Op deze bedrijven kunnen groepen melkveehouders en erfbetreders zich laten informeren over de praktische aspecten van dit nieuwe beweidingsconcept en met eigen ogen zien hoe vrij eenvoudig is te weiden. Ook worden er op de bedrijven cijfers verzameld om meer inzicht te geven in de technische resultaten van Nieuw Nederlands Weiden.

Lees ook: Nieuw Nederlands Weiden past bij huidige grote koppels

De demonstratiebedrijven liggen verspreid over Nederland op verschillende grondsoorten en variëren van 2,3 tot 7 koeien per hectare huiskavel. Er zijn zowel demonstratiebedrijven met een melkstal als met automatische melksystemen.

Meer vers gras

Nieuw Nederlands Weiden is volgens Stichting Weidegang de oplossing voor melkveehouders die meer vers gras willen omzetten in melk maar niet veel tijd willen besteden aan weiden.

Het systeem is overzichtelijk voor zowel de melkveehouder als koe omdat voor beiden, elke dag, duidelijk is waar ze aan toe zijn. Daarbij maakt Nieuw Nederlands Weiden het weiden robuust voor wisselende weersomstandigheden en is de huiskavel in één keer te maaien met de veldkavel.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer