Rantsoen moet kloppen met grasaanbod

Afstemmen van de stalvoeding met het grasaanbod in de wei, is een van de uitdaging als je gaat weiden.

WeideCoach Henk Antonissen begeleidde donderdag een bijeenkomst voor boeren bij familie Hermanussen in het Noord-Brabantse Beers. 'De 1.200 VEM per kilo drogestof, die een koe uit de wei haalt, is op stal haast niet te voeren', stelt hij.

Bij familie Hermanussen werd het merendeel van de koeien sinds 2005 op stal gehouden. Enkel het jongvee en de droogstaande koeien kwamen buiten. 'Zonen Ivo en Jens wilden toch dat de rood- en zwartbonten buiten kwamen', legt Antonissen uit.

Bij dat weiden is een goede afstemming tussen de hoeveelheid gras in die weide en het aanbod aan het voerhek van groot belang, schetst de WeideCoach. 'Kijk daarom goed wat in de wei staat. Een grashoogtemeter is hiervoor essentieel.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer