Aan de slag met Nieuw Nederlands Weiden

Melkveehouders kunnen komend weideseizoen aan de slag met een nieuw weidesysteem: Nieuw Nederlands Weiden.

Stichting Weidegang rolt dit seizoen het nieuw weidegangconcept uit. Het concept moet aansluiten bij de huidige praktijk van grotere koppels, hogere melkproducties en de vraag naar eenvoudige systemen.

Roterend standweiden 2.0

Bert Philipsen en Frank Lenssinck ontwikkelden daarom het Nieuw Nederlands Weiden. Een vernieuwde strategie die eenvoudig in praktijk te brengen is. Nieuwe Nederlands Weiden wordt door de initiatiefnemers ook wel betiteld als roterend standweiden 2.0.

Het nieuwe concept is praktijkrijp en wordt door de WeideCoaches het komende jaar bij meerdere melkveehouders geïntroduceerd. De stichting weidegang wil het daarna uitrollen via meerdere (voer)adviseurs zodat die het vanaf komend jaar ook kunnen adviseren.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer