Zes+toekenningen+Fonds+Kleine+Toepassingen
Nieuws
© Koos van der Spek

Zes toekenningen Fonds Kleine Toepassingen

In de zesde aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen 2015-2019 zijn zes aanvragen voor financiële ondersteuning voor onderzoeks- en toelatingskosten gehonoreerd voor een totaalbedrag van 113.684 euro. Deze projecten dragen bij aan de oplossing van knelpunten.

Een van de toegekende projecten betreft een ECSC-project. Het Expert Centre voor Speciality Crops (ECSC) is het kennisnetwerk toegesneden op kleine teelten en de middelen en methoden die van belang zijn om deze hoogwaardige teelten in Nederland en Europa mogelijk te blijven maken.

De volgende aanvragen zijn gehonoreerd voor diverse middelen ter bestrijding van:
- bladvlekkenziekte, roest en stengelziekte in bessen en braam- en framboosachtigen;
- papiervlekkenziekte, purpervlekkenziekte en Colletotrichum in prei;
- schurft in (biologische) appel;
- onkruiden in veldboon als peulvrucht, sorghum en gierst;
- onkruiden in cichorei;
- onkruiden in sorghum en gierst.

Ondersteuning

Het Fonds Kleine Toepassingen is een gezamenlijk initiatief van het agrarisch bedrijfsleven, de toelatinghouders en de overheid. Het biedt financiële ondersteuning voor de toelating van groene en chemische gewasbeschermingsmiddelen en voor ontheffing van biologische bestrijders voor kleine toepassingen.

Het gaat hierbij om belangrijke toepassingen die, vanuit de toelatinghouder gezien, als niet rendabel beschouwd worden. De gelden worden beheerd door Stichting Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen, die speciaal hiervoor door Nefyto en LTO Nederland is opgericht.

De volgende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen sluit op 1 oktober 2018. Het aanvraagformulier en het reglement zijn te vinden op www.specialitycrops.eu.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer