Avebe+sluit+bijzonder+lange+campagne+af
Nieuws
© archief Harry Tielman

Avebe sluit bijzonder lange campagne af

Avebe beëindigt vandaag de aardappelcampagne van 2017-2018 in Gasselternijveen. Op deze locatie worden vandaag de laatste aardappelen aangeleverd.

De campagne duurde op deze locatie langer dan normaal vanwege het testen van de nieuwe lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit. Dit is geslaagd en de coöperatie kan dan ook terugkijken op een goed verlopen campagne.

Reden voor een langere verwerkingsperiode was het testen van de nieuwe Solanic-lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit. Deze test is geslaagd en de eerste producten zijn geproduceerd. Solanic wordt met name in snoepjes, plantaardige kaas en vleesvervangers gebruikt.

Iets meer tarra

Deze aardappelcampagne kende een lastige start met natte oogstomstandigheden in het najaar. Dit zorgde voor een iets hoger tarrapercentage van rond de 7 procent.

Hoewel in de afgelopen maand de temperatuur steeg, bleef de kwaliteit van de aardappelen in de laatste fase van de campagne goed. Ook de aanvoer van aardappelen kende weinig problemen.

Zetmeelgehalte

Het zetmeelgehalte schommelde deze campagne rond de 20 procent met enkele uitschieters naar boven en beneden. Dit is in lijn met het meerjarig gemiddelde.

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer