Overlast+door+hoosbuien
Nieuws
© Pixabay

Overlast door hoosbuien

Hevig noodweer heeft woensdag voor overlast gezorgd in delen van Limburg.

Met name Ransdaal (gemeente Voerendaal) had te kampen met modderstromen na flinke hoosbuien. Percelen kwamen blank te staan. 'Het is een kwetsbaar gebied, waar hoosbuien vaak overlast veroorzaken', vertelt Jos Brands, voorzitter van LLTB-regio Zuid-Limburg.

Samen met bestuurslid Bert Merx maakte Brands woensdagavond een rondje Zuid-Limburg om de situatie met eigen ogen te bekijken. 'Ook in het uiterste Zuiden heeft het flink geregend, maar in andere delen van Zuid-Limburg viel het gelukkig mee.'

Grote verschillen

De verschillen in de provincie waren dan ook groot; in Beek viel slechts 2 millimeter, in het uiterste Zuiden meer dan 30. In Viersen, net over de grens bij Venlo, was de schade overigens aanzienlijk groter. Een tornado heeft daar een spoor van vernieling achtergelaten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer