Wolf+blijkt+dader+dode+Drentse+schapen
Nieuws
© Archief

Wolf blijkt dader dode Drentse schapen

De Drentse schapen die vanaf eind maart zijn doodgebeten, blijken inderdaad slachtoffer van een wolf. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen.

Wageningen University onderzocht de afgelopen weken DNA-monsters van twaalf in het veld gedode schapen en lammeren uit Zuidwolde, Oosterhesselen en Benneveld. De eigenaren vermoedden dat het om een wolvenaanval ging.

Welke gemelde aanvallen het werk van een wolf waren, is vooralsnog niet bekend gemaakt. Eerst worden de eigenaren geïnformeerd. In het geval dat het toch om hondenbeten blijkt te gaan, wordt geen schadevergoeding uitgekeerd.

Taxatie

Bij de wolvenaanvallen waar nu het wetenschappelijk bewijs voor is geleverd, komen de eigenaren van de dieren in aanmerking voor een schadevergoeding door het Faunafonds. Uitvoeringsorganisatie Bij12 Faunabeheer stuurt daarvoor eerst een taxateur langs.

Op dit moment wordt nog DNA-onderzoek verricht naar gedode schapen uit de omgeving van Hoogeveen, Zuidwolde, Zwinderen en Sellingen. Ook uit Utrecht, Limburg en Noord-Brabant zijn wolvenaanvallen gemeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer