Waarde HZPC-certificaat stijgt tot 200 euro

De koers van certificaten van de HZPC Holding is na de halfjaarlijkse beursdag in mei vastgesteld op 200 euro per aandeel.

Waarde+HZPC%2Dcertificaat+stijgt+tot+200+euro
© Persbureau Noordoost

Het betekent dat het HZPC-certificaat is gestegen met 9,77 procent. De totale beurswaarde komt daarmee op een nieuwe recordhoogte van 156,75 miljoen euro. HZPC meldt dat sinds 2019 de certificaatkoers vijftien keer met de maximale 10 procent is gestegen en twee keer met ruim 9 procent.

Op de beursdag in mei zijn 11.406 certificaten van HZPC verhandeld. Dat is 1,5 procent van de 783.725 certificaten die uitstaan. Volgens HZPC-directeur Gerard Backx neemt het aanbod van certificaten toe in lijn met de trend van voorgaande beursdagen.

'Meer aanbod en een daling van de vraag naar certificaten tegen de maximale koers resulteert in een beursstijging van 9,77 procent', aldus Backx. HZPC houdt twee keer per boekjaar, in mei en november, een certificaathandelsdag. De handel vindt plaats tussen aangesloten kwekers en telers en medewerkers in de landen waar HZPC actief is.

Eerste certificaten

De waarde van het certificaat wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal 10 procent stijgen of dalen. De eerste HZPC-certificaten werden in het boekjaar 1999-2000 verhandeld tegen een prijs van 24 euro per aandeel. De eerstvolgende beursdag vindt plaats op 2 november 2018.

Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2017-2018 wordt in de aandeelhoudersvergadering van oktober 2018 vastgesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer