Rien+Huige+nieuwe+directeur+SecureFeed
Nieuws
© Vitelia

Rien Huige nieuwe directeur SecureFeed

Rien Huige treedt per 1 juli aan als directeur van SecureFeed. Hij gaat leidinggeven aan de organisatie die zorg draagt voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders die aan veehouders worden geleverd.

Huige komt over van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Hier leidde hij verschillende afdelingen, waaronder de afdeling Landbouw & Levensmiddelen. In die periode was hij actief in het netwerk van zuivel-, vlees- en diervoederketens.

Van 1999 tot 2011 werkte Huige bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in verschillende functies waaronder die van landbouwraad bij de Permanente Vertegenwoordiging in Genève waar hij verantwoordelijk was voor de WTO-landbouwonderhandelingen en voedselveiligheidsissues.

'Ik zie ernaar uit met deze aanstelling terug te keren in de agrosector. Het is een mooie uitdaging om met SecureFeed verder te bouwen aan de ketenborging van de voedselveiligheid van zuivel, eieren en vlees', motiveert Huige zijn keuze voor SecureFeed.

Opvolger van Jorna

Huige volgt Frank Jorna op. Die begon in november vorig jaar bij Wageningen Livestock Research als operational manager bij de Dairy Campus in Leeuwarden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer