Utrechtse+burger+wil+natuur
Nieuws
© Koen van Wijk

Utrechtse burger wil natuur

Natuur, duurzaamheid en leefbaarheid zijn volgens Utrechtse burgers de belangrijkste kwaliteiten van de omgeving. Dat blijkt uit een enquête over de Omgevingsvisie van de provincie Utrecht.

In totaal hebben 629 respondenten deze vragen beantwoord. De centrale vraag luidde: 'Wat maakt de provincie Utrecht voor u ook in 2050 een mooie provincie om te wonen, te werken en te leven, en welke kwaliteiten zijn daarbij belangrijk?'

De kwaliteit natuur werd genoemd door 63,8 procent van de respondenten. Duurzaamheid en leefbaarheid door 35,1 procent en 24,3 procent.

Verstedelijking

Argumenten voor het noemen van natuur als belangrijke kwaliteit variëren van: 'heb aandacht voor de nu al kritische balans tussen verstedelijking en natuur' tot 'draag zorg voor het behoud van de unieke variatie aan landschap in de provincie.'

De uitkomst van de enquête vormt één van de bouwstenen voor het opstellen van de provinciale Langetermijnvisie 2050. Dit is één van de eerste stappen ter voorbereiding op de Omgevingswet die in 2021 ingaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer