Meer+geld+voor+verduurzaming+Duitse+landbouw
Nieuws
© Archief

Meer geld voor verduurzaming Duitse landbouw

De nieuwe Duitse regering trekt fors meer geld uit voor verduurzaming en vernieuwing van de land- en tuinbouw. Het budget voor 2018 wordt met 62 miljoen euro verhoogd naar ruim 374 miljoen euro.

Dat blijkt uit een woensdag in Berlijn gepresenteerde begrotingsbijstelling. Landbouwminister Julia Klöckner mag dit jaar in totaal ruim 6 miljard euro uitgeven, een fractie meer dan vorig jaar.

Het extra geld voor verduurzaming en innovatie komt met name beschikbaar door kleine verschuivingen in totale landbouwbegroting. Klöckner wil sterker inzetten op verbetering van de concurrentiekracht, digitalisering van de agrarische sector, verbetering van dierenwelzijn en op plattelandsontwikkeling.

Voor de komende jaren is een verdere verhoging gepland van het Duitse landbouwbudget. Tot 2021 gaat het om 1,5 miljard euro. Die mededeling leidde tot een tevreden reactie van boerenbond DBV. 'Dit is een goed signaal voor de boeren', aldus secretaris-generaal Bernhard Krüsken.

Veel nodig voor veehouderij

De boerenbond gaat ervan uit dat een groot deel van het extra geld de komende jaren wordt ingezet voor verbeteringen in de Duitse veehouderij. Zowel op het gebied van dierenwelzijn als van de milieu-effecten moeten nog forse stappen worden gezet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer