Dekker+Chrysanten+sluit+zich+aan+bij+GenNovation
Nieuws
©

Dekker Chrysanten sluit zich aan bij GenNovation

Dekker Chrysanten uit Hensbroek heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband GenNovation. Het doel van GenNovation is de ontwikkeling en implementatie van nieuwe veredelingstechnologieën voor de deelnemende sierteeltbedrijven.

Henk Jacobs, directeur Dekker Chrysanten, is ervan overtuigd dat door samen te werken binnen GenNovation er sneller betere rassen gemaakt kunnen worden. 'De partners binnen GenNovation hebben vaak vergelijkbare genetische uitdagingen. Uitwisseling van kennis en ervaring versterken de onderzoeksprogramma's van de partnerbedrijven.'

GenNovation is een initiatief van de ondernemingen Anthura, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan. Leo Hoogendoorn, CEO Florensis, is blij met de toetreding van Dekker: 'De omvang van de vier bedrijven maakt het mogelijk om samen kapitaalintensieve, nieuwe onderzoeksprojecten op te pakken. De recente ervaring heeft al geleerd dat de familiebedrijven dezelfde gezonde ondernemingszin vertonen, wat een basis is voor duurzaam succes in de nabije toekomst'.

Nieuwe toetreders

Met de komende start van R&D-programmamanager Bart Brugmans op 1 mei en de uitbreiding van de groep met Dekker Chrysanten wil GenNovation voortvarend aan de slag met de gezamenlijk opgestelde projecten.

GenNovation staat open voor nieuwe toetreders en denkt met nog enkele leden een optimale samenwerkingsgroep te hebben. Gezamenlijk kunnen voldoende middelen bij elkaar gebracht worden om diepgaande onderzoeken uit te laten voeren en risico's te delen.

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer