Dutch Flower Group breidt uit in VS

Dutch Flower Group (DFG) heeft The USA Bouquet Company (USA Bouquet) overgenomen. Dat heeft de groothandelaar in bloemen en planten bekendgemaakt.

Dutch+Flower+Group+breidt+uit+in+VS
© FloraHolland

DFG heeft plannen om USA Bouquet, met hoofdkantoor in de stad Miami, te bundelen met de retaildivisie van het handelsbedrijf. USA Bouquet is de grootste lokaal gevestigde leverancier van boeketten, met zes locaties op de belangrijkste import- en distributiepunten in de Verenigde Staten (VS) voor de grootschalige retail.

DFG is met haar bedrijven binnen de retaildivisie een internationaal belangrijke speler in de belevering van verse snijbloemen, boeketten en planten aan de grootschalige retail, zoals supermarktketens, bouwmarkten en tuincentra.

Gezamenlijke kennis

USA Bouquet zal met de ondersteuning van de retaildivisie van DFG haar marktpositie verder kunnen verstevigen door gebruik te maken van de gezamenlijk kennis, meldt DFG. Beide partijen verwachten van de gezamenlijke strategie, waarbij consumentenbeleving rondom bloemen en planten centraal staat en categorymanagement als uitgangspunt wordt gehanteerd, positieve resultaten. USA Bouquet is al een grote leverancier van supermarktketens in de VS en belevert eveneens e-commerce retailers.

Consolidated Fresh Solutions (CFS), de logistieke dienstverlener voor USA Bouquet, is ook onderdeel van deze samenwerking, aldus DFG. 'Dit geeft DFG voor haar retaildivisie de mogelijkheid om de logistieke services voor haar klanten verder te optimaliseren.'

Management

Boudewijn Rip, directeur retail van DFG, zal verantwoordelijk worden voor de integratie van de bedrijven. Gedurende dit proces heeft hij zijn werkplek in het hoofdkantoor van USA Bouquet in Miami. Het management team van USA Bouquet blijft ongewijzigd en bestaat uit Edgar Lozano (President), George Barquin (Vice President) en Scott Hill (VP of Sales and Marketing).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer